Przyszłość jabłka na 4 litery
Jacek Prządak, sadownik z Wielkopolski i promotor Jabłek Wielkopolskich, w rozmowie o swojej pasji do uprawy jabłek, zagrożeniach stojących przed branżą sadowniczą. Uważa, że kluczem do sukcesu jest dbałość o jakość, szeroki wachlarz odmian i umiejętność dotarcia do kons...
Wystarczy spróbować - jabłka z Wielkopolski podbijają serca i kubki smakowe
Świadomi klienci coraz częściej wybierają sprawdzone produkty z lokalnych gospodarstw. Na Zielonym Targu w Poznaniu, gdzie co tydzień można kupić zdrową, naturalną żywność prosto od rolników i sadowników, wśród nich jabłka. Natalia Siemieniec, córka sadowników, z dumą op...
Smak, nie tylko wygląd – nasz cel

Na „Zielonym Targu” wśród pachnących jabłek i ekologicznych warzyw spotkaliśmy Dariusza Prządaka, sadownika z Wielkopolski, który z dumą kontynuuje rodzinną tradycję sadowniczą sięgającą lat 70. Dziś wraz z rodziną nie tylko uprawia, ale i przetwarza jabłka, zachęcając P...
Robert Walczak o przyszłości sadów w Wielkopolsce
Jabłko to smaczny owoc, ale także część historii regionu. Tradycje są tutaj długie, wywodzone z początkiem państwowości. Rozmawiamy z Robertem Walczakiem, sadownikiem z „Owocowej Kryjówki w Gąsawach” pod Szamotułami, promotorem Jabłek Wielkopolskich. Poznajemy doświadcze...
Jabłko Łąckie - smak tradycji, który podbił świat

Jabłka pochodzące z malowniczego regionu Małopolski, należą do najsmaczniejszych na świecie. Dzięki unikatowemu mikroklimatowi, wielowiekowej tradycji sadowniczej i zaangażowaniu lokalnych producentów zyskały europejskie uznanie oraz status chronionego oznaczenia geograf...
Jabłko Lubelskie - tradycja, odmienność i siła regionu

Lubelskie jabłko, choć młodsze na tle innych marek sadowniczych, zyskuje rozpoznawalność dzięki współpracy lokalnych grup producenckich. Swą jakość zawdzięcza znakomitym warunkom klimatycznym i glebowym. Zasługuje na uwagę ze względu na unikalne walory smakowe i świadomą...
Od Piastów po automaty samoobsługowe – historia Jabłka Wielkopolskiego

Choć Wielkopolska kojarzy się przede wszystkim z uprawami rolniczymi, region ten ma również swoją sadowniczą tradycję, sięgającą czasów Piastów. Jabłko Wielkopolskie zostało wpisane na listę produktów tradycyjnych i jest dziś symbolem lokalnej pasji i innowacyjności. Edu...
Jabłko grójeckie - królewski smak sadowniczego serca Polski

Jabłka grójeckie to nie tylko wyjątkowy smak i aromat, także 500-letnia tradycja uprawy i królewski rodowód. Dowiedz się, dlaczego to właśnie one zyskały miano jednych z najbardziej cenionych owoców w Europie i co kryje się za certyfikatem Chronione Oznaczenie Geograficz...
Sadownictwo Wielkopolskie - patrz daleko, sprzedawaj lokalnie
Karolina Dębska-Zeidler, właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego „Dębski-Sad” i promotorka Jabłek Wielkopolskich, zachęca do odkrywania odmian jabłek i codziennego sięgania po ten pyszny, zdrowy owoc. W rozmowie z nami opowiada o bogatej historii sadownictwa w Wielkopolsc...
Przyszłość jabłka na 4 litery
Jacek Prządak, sadownik z Wielkopolski i promotor Jabłek Wielkopolskich, w rozmowie o swojej pasji do uprawy jabłek, zagrożeniach stojących przed branżą sadowniczą. Uważa, że kluczem do sukcesu jest dbałość o jakość, szeroki wachlarz odmian i umiejętność dotarcia do kons...
Wystarczy spróbować - jabłka z Wielkopolski podbijają serca i kubki smakowe
Świadomi klienci coraz częściej wybierają sprawdzone produkty z lokalnych gospodarstw. Na Zielonym Targu w Poznaniu, gdzie co tydzień można kupić zdrową, naturalną żywność prosto od rolników i sadowników, wśród nich jabłka. Natalia Siemieniec, córka sadowników, z dumą op...
Smak, nie tylko wygląd – nasz cel

Na „Zielonym Targu” wśród pachnących jabłek i ekologicznych warzyw spotkaliśmy Dariusza Prządaka, sadownika z Wielkopolski, który z dumą kontynuuje rodzinną tradycję sadowniczą sięgającą lat 70. Dziś wraz z rodziną nie tylko uprawia, ale i przetwarza jabłka, zachęcając P...
Robert Walczak o przyszłości sadów w Wielkopolsce
Jabłko to smaczny owoc, ale także część historii regionu. Tradycje są tutaj długie, wywodzone z początkiem państwowości. Rozmawiamy z Robertem Walczakiem, sadownikiem z „Owocowej Kryjówki w Gąsawach” pod Szamotułami, promotorem Jabłek Wielkopolskich. Poznajemy doświadcze...
Jabłko Łąckie - smak tradycji, który podbił świat

Jabłka pochodzące z malowniczego regionu Małopolski, należą do najsmaczniejszych na świecie. Dzięki unikatowemu mikroklimatowi, wielowiekowej tradycji sadowniczej i zaangażowaniu lokalnych producentów zyskały europejskie uznanie oraz status chronionego oznaczenia geograf...
Jabłko Lubelskie - tradycja, odmienność i siła regionu

Lubelskie jabłko, choć młodsze na tle innych marek sadowniczych, zyskuje rozpoznawalność dzięki współpracy lokalnych grup producenckich. Swą jakość zawdzięcza znakomitym warunkom klimatycznym i glebowym. Zasługuje na uwagę ze względu na unikalne walory smakowe i świadomą...
Od Piastów po automaty samoobsługowe – historia Jabłka Wielkopolskiego

Choć Wielkopolska kojarzy się przede wszystkim z uprawami rolniczymi, region ten ma również swoją sadowniczą tradycję, sięgającą czasów Piastów. Jabłko Wielkopolskie zostało wpisane na listę produktów tradycyjnych i jest dziś symbolem lokalnej pasji i innowacyjności. Edu...
Jabłko grójeckie - królewski smak sadowniczego serca Polski

Jabłka grójeckie to nie tylko wyjątkowy smak i aromat, także 500-letnia tradycja uprawy i królewski rodowód. Dowiedz się, dlaczego to właśnie one zyskały miano jednych z najbardziej cenionych owoców w Europie i co kryje się za certyfikatem Chronione Oznaczenie Geograficz...
Używamy plików cookie do działania naszej strony internetowej, analizowania Twojego korzystania z naszych usług, zarządzania Twoimi preferencjami online i personalizowania treści reklamowych. Akceptując nasze pliki cookie, otrzymasz odpowiednie treści oraz funkcje mediów społecznościowych, spersonalizowane reklamy i ulepszony sposób przeglądania. Aby zarządzać swoimi wyborami, kliknij „Ustawienia plików cookie”. Pliki cookie niezbędne są do podstawowego funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być odrzucone. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce plików cookie.
Polityka plików cookies
Pliki cookie używane w witrynie są podzielone na kategorie. Poniżej możesz zapoznać się z każdą kategorią oraz zezwolić na niektóre lub wszystkie z nich lub je odrzucić, z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, które są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności witryny. Jeśli wcześniej dozwolone kategorie zostaną wyłączone, wszystkie pliki cookie przypisane do tej kategorii zostaną usunięte z Twojej przeglądarki. Listę plików cookies przypisanych do poszczególnych kategorii oraz szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz w zakładce „Polityka plików cookies".
Niezbędne pliki cookie
Niektóre pliki cookie są wymagane do zapewnienia podstawowej funkcjonalności. Bez tych plików cookie witryna nie będzie działać prawidłowo. Są one domyślnie włączone i nie można ich wyłączyć.
Preferencje
Preferencyjne pliki cookie umożliwiają witrynie internetowej zapamiętywanie informacji w celu dostosowania wyglądu i zachowania witryny do potrzeb każdego użytkownika. Może to obejmować przechowywanie wybranej waluty, regionu, języka lub motywu kolorystycznego.
Analityczne pliki cookie
Analityczne pliki cookie pomagają nam ulepszać naszą witrynę internetową, gromadząc i raportując informacje na temat jej użytkowania.
Marketingowe pliki cookie
Marketingowe pliki cookie służą do śledzenia odwiedzających na stronach internetowych, aby umożliwić wydawcom wyświetlanie trafnych i angażujących reklam. Włączając marketingowe pliki cookie, wyrażasz zgodę na spersonalizowane reklamy na różnych platformach.